top of page

De Zonneschijf

Dit is een Zonneschijf, symbool van creatie, levenskracht en universeel bewustzijn, vervaardigd uit gedreven koper en afgezet met 24 karaat goud. 

De Zonneschijf is in 2008 tijdens een meditatie tot mij gekomen en sindsdien nooit meer van mijn zijde geweken. In contemplatie op de hoogfrequente energie van de Zonneschijf, kreeg ik inzicht in de eenheid in bewustzijn en energie waar wij allen deel van uitmaken. Vanuit dit inzicht ben ik begonnen met het maken van Zonneschijven om expressie te geven aan dit 'Zonnebewustzijn' en dit te manifesteren als een fysiek object. De wijze waarop deze schijven vervaardigd moesten worden, werd mij  in een meditatie duidelijk gemaakt: geslepen uit platen geoxideerd koper, in volume gedreven met bolhamers en voorzien van een huid van puur goud. 

Later werd mij duidelijk dat de gouden frontzijde de Zon en zijn energie representeert en het blauwgroene patina op de achterzijde verwijst naar onze planeet Aarde. Hiermee is de Zonneschijf als symbool van Vader Zon en Moeder Aarde ook een samensmelting van het mannelijke en vrouwelijke principe, met een sterke en zachte, universele energie tot gevolg.

De Zonneschijven fungeren in mijn optiek als een soort energetische generators voor deze specifieke energie en worden door mensen voor uiteenlopende doeleinden gebruikt, zoals meditatie en contemplatie en het zegenen of beschermen van een specifieke plek, gebeurtenis, ritueel of persoon.

 

Nu, na jaren van voorbereiding, is voor mij de tijd aangebroken om de Zonneschijven en de boodschap van universeel bewustzijn de wereld in te sturen.

Wie ben ik?

 

Mijn naam is Sebe Emmelot (1977), beeldend kunstenaar, woonachtig en werkzaam vanuit het midden van het land.

Mijn missie is gehoor te geven aan mijn eigen verwondering over het leven en dit als leidraad te gebruiken in mijn creatieve werk, ik wil mensen aanraken met de energie van de Zonneschijf en hen inspireren om te zijn wie ze werkelijk zijn.

 

Voor meer achtergrondinformatie over mij en de Zonneschijf, lees het interview 'Het Zonnegoud' hier onderaan de pagina!

Interesse?


Heb je interesse in een persoonlijke Zonneschijf dan kan je me bereiken via het kopje 'Contact' bovenaan deze pagina of via email.

Wat kost een Zonneschijf?

Elke Zonneschijf  is uniek en specifiek voor iemand vervaardigd.

De Zonneschijf heeft een diameter van 42 cm en kost in vervaardiging en materialen, 1550 euro, inclusief BTW en exclusief verzendkosten. 

In aanschaf van een Zonneschijf is een betaling in termijnen mogelijk.

De vervaardiging van de Zonneschijf neemt gemiddeld vier weken in beslag maar kan in overleg eerder voltooid worden.

 

Ik wens je veel goud toe op je pad!

 

Zonnegroet!

 

 

Sebe

 

 

 

 

 

bottom of page